Történetünk Galéria Érdekességek Blog Programok Partnereink Kapcsolat

     


Napló
2023. 01. 17. 21:12

Kávé, ágymelegítő

Nagyon hideg van, -7°C. Az az igazság, hogy eléggé elszoktunk ettől. Holnapra várjuk a kéményest, aki kitisztítja a kandallót és akkor már jó lesz.

“Ha eléggé odafigyelünk, láthatjuk, hogy körülöttünk mindenben olyan sok információ van, hogy lehetetlen, hogy bármely elme fel tudná mindezt dolgozni. Csak egy nem egészen ép elme gondolja azt, hogy mindent tud, az ép elme mindig eltűnődik az univerzum minden egyes apró darabján, és zavarba jön, és ennek így is kell lennie. . Nem kell elkeseredni, ha belezavarodunk, meg kell értenünk, hogy ha folyamatosan össze vagyunk zavarodva, az azt jelenti, az intelligenciánk működik.

Amikor elválasztottuk egymástól a lelkünket és az elménket, a tapasztalatunk szerint nem létező lelket, az elme állandóan, minden irányból túl sok információt kap, véget nem érő módon, ébren és álomban. Az öt érzékszerv folyamatosan, szünet nélkül érzékel, bár az emberek többsége ennek nincsen tudatában, így az életük lapossá és unalmassá válik.

Az összezavarodottság azt jelenti, hogy még mindig lehetséges az, hogy a végkifejlet a halál. Szóval ne tartsunk az összezavarodottságtól. Nincs azzal baj, de ne képzeljünk el olyan dolgokat, amelyek nem igazak.

Az élet vagy-e vagy sem?

Jelenleg nem vagy élet, egy nyaláb gondola, érzelem, ötlet, vélemény és előítélet vagy, amelyek mind dominánsabbak benned, mint az élet. Tehát nem egy darabka életként tapasztalod meg magadat, hanem egy nyaláb gondolatként és érzelemként.

Szűrőre van szükségünk, nem pedig falra, hiszen ha falat építünk magunk köré, az magától az élettől is megvéd majd minket. Sok ember ezt csinálja, meg akarják óvni magukat a haláltól és a veszélytől, de az eredmény az lesz, hogy magától az élettől védik meg magukat, még az élet sem fogja megérinteni őket, annyira biztonságban vannak.

Ne válj ilyenné. Az élet meg kell hogy érintsen, még ha legyőz is minket az élet, az is jobb, mint ha meg sem érint.”
(Sadhguru)

Archívum